Djela apostolska

Ja sam kršćanin

slika za blog-ja sam kršćanin

 

Svi smo vidjeli na vijestima – užasavajuću pucnjavu u školi u Oregonu.

CNN izvještava:

 

Naoružani napadač koji je započeo pucnjavu na oregonskom Umpqua Community College specifično je ciljao kršćane po rječima oca jednog od ranjenih.

 

Prije operacije kralježnice, Anastasia Boylan je rekla svom ocu i bratu da je oružani napadač ušao u njihovu učionicu pucajući. Profesor je bio ustrijeljen ravno u lice. Drugi su bili pogođeni – rekla je svojoj obitelji.

U učionici su svi pali na pod.

Dok je oružani napadač punio svoje oružje naredio je studentima da ustanu ako su kršćani, Boylan je rekla svojoj obitelji.

“Oni su ustali i on je rekao: ‘Dobro, jer ste kršćani za sekundu ćete vidjeti Boga,'” Stacy Boylan – otac – rekao je za CNN oslanjajući se na izviješće svoje kćeri.

“I tada je pucao u njih i ubio ih.”

 

 

Ovo slama srce.

I odgovor kršćana postao je zarazan poput virusa. Na Twitteru, Instagramu i Facebooku kršćani su počeli stavljati ovu sliku, svugdje – objavljujući svoju vjeru.

 

 

 

I Am A Christian

 

Kad sam bila u trećem razredu moja majka me naučila kako da napišem svoje svjedočanstvo temeljeno na Pavlovom primjeru u Djelima apostolskim. Tada me izazvala da odem u školu i podijelim to s dvije prijateljice. Došao je dan kad sam trebala podijeliti evanđelje i bila sam tako nervozna. Uskočila sam u školski autobus i brzo podijelila s dvije prijateljice – Jill i Kelsey … i ništa strašno mi se nije dogodilo. Lol! U stvari – one su se zainteresirale i bilo mi je zabavno podijeliti s njima evanđelje.

 

Ovo malo sjeme mog prvog sjećanja kako sam podijelila evanđelje raslo je i raslo i raslo u meni. Nastavila sam dijeliti i borila se za vjeru u mojim školama sve do kraja srednje škole. Ljubav kojom sam djelila evanđelje, u stvari, me odvela na biblijski fakultet gdje sam diplomirala na području evangelizacije i učeništva.

 

JA SAM KRŠĆANKA.

Nikada se neću povlačiti pred objavljivanjem te istine!

Moje svjedočanstvo je jako kratko (i vjerovatno dosadno) jer spašena sam s 5 godina, ali ponuđeno nam je da slijedimo Pavlov primjer kad dajemo svjedočanstvo. Pogledajmo ga.

 

Pavlov primjer kako dati svoje svjedočanstvo

 

1. Prije Isusa

 

Pavao je rekao masi kakav je bio susreta s Isusom. On je proganjao kršćane – šaljući ih u zatvor i ubijajući ih.

Ja sam doista čovjek Židov, rođen u Tarzu cilicijskom, no odrastao u ovome gradu do nogu Gamalielovih, odgojen točno po otačkom Zakonu. Bijah revnitelj Božji, kao što ste svi vi danas, koji je na smrt progonio ovaj Put vežući i predavajući i muškarce i žene, kako i velesvećenik svjedoči za me i sve starješinstvo. Od njih sam i primio pisma za braću pa sam pošao u Damask da i one koji su bili svezani ondje svezane dovedem u Jeruzalem da se kazne.” Djela 22:3-5

 

2.  Kako je sreo Isusa

Pavao dijeli priču kako je sreo Isusa na putu za Damask

 

A dogodi mi se dok sam putovao i približavao se Damasku da me iznenada oko podneva s neba obasja svjetlost velika. I padoh na zemlju te čuh glas što mi govoraše: ‘Savle, Savle zašto me progoniš?’ A ja odgovorih: ‘Tko si ti Gospodine?’ I reče mi: ‘Ja sam Isus Nazarećenin kojega ti progoniš.’ Djela 22:6-8

 

I ja u taj čas pogledah u nj. A on reče: ‘Bog otaca naših izabra te da upoznaš volju Njegovu i vidiš Pravednika i čuješ glas iz usta Njegovih, jer ćeš pred mu pred svim ljudima biti svjedokom onoga što si vidio i čuo. Pa što sad oklijevaš? Ustani, krsti se i operi grijehe svoje zazvavši ime Gospodinovo!’

Djela 22:13-16

 

3. Kako je njegov život promijenjen s Isusom

Nakon što je Pavao sreo Isusa više nije proganjao kršćane već je postao misionar evanđelja i Židovima i nevjernicima.

 

A dogodi mi se, pošto se vratih u Jeruzalem i dok sam molio u hramu da padoh u zanos i vidjeh ga gdje mi govori: ‘Pohiti i brzo izađi iz Jeruzalema jer neće primiti tvog svjedočanstva o meni.’ A ja rekoh: ‘Gospodine, oni znaju da sam ja bacao u tamnice i tukao po sinagogama one koj vjeruju u tebe. I kad se prolijevala krv Stjepana, svjedoka tvojega, i sam sam ondje stajao i odobravao njegovo smaknuće te čuvao haljine onih koji ga ubijahu.’ I reče mi: ‘Pođi, jer ja ću te poslati daleko poganima.’ Djela 22:17-21

 

Na isti ovakav način Pavao svjedoči opet u Djelima 26 pred kraljem Agripom. On govori o svojoj prošlosti prije Isusa, svom obraćenju i kako se sreo s Isusom i kako je Isus promijenio njegov život.

 

Pavlovo svjedočanstvo je primjer za nas

Hoćeš li objaviti danas …

JA SAM KRŠĆANIN

Moje dvije prijateljice u školskom autobusu su prihvatile radosno moju priču kako sam srela Isusa, ali Pavlovo iskustvo je bilo mnogo drugačije. Kad je on podijelio svoje svjedočanstvo gomila je podigla svoje glasove govoreći: ‘Makni takvoga sa zemlje, jer nije pravo da živi!’ (Djela 22:22)

 

Budimo srčane i hrabre objavljujući svoju vjeru bez obzira na ishod.

Bogu pripada sva slava!

** Uključi se**  Vježbajmo dijeliti svoje svjedočanstvo, može čak i u komentarima (kao što je moja majka radila sa mnom).

1.Kakav je bio tvoj život prije Krista?

2.Kako si upoznala Isusa?

3.Kako je Isus promijenio tvoj život?

 

Nemoj se sramiti. Želimo čuti tebe i slaviti s tobom što je Bog učinio u našim životima!

 

Hodaj s Kraljem,

 

Courtney 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.