Izlazak

IZLAZAK 14 – BUDITE MIRNI U NEVOLJAMA, KRV JANJETA NAS ŠTITI!

Krv Janjeta

Zamisli kako im se činilo kada je Mojsije rekao da moraju poškropiti dovratnike i nadvratnike kuća krvlju. Zamisli da tvoj pastor u nedjelju govori da će doći neki strašna viroza, a da se sačuvaš od nje, moraš mazati vrata krvlju. Prva misao bila bi – što će misliti moji susjedi?

Sigurno im je bilo čudno, ali do tada su pomori bili tako strašni da su znali da je to jedini način sačuvati svoje prvorođence od smrti. Nije im bilo bitno što Egipćani misle. Bitno je bilo spasenje od smrti.

Sutradan ih je Mojsije vodio iz ropstva i krenuli su na put do zemlje obećanja.

Vidiš li drugu sliku u ovoj priči?

Bio je drugo janje koje je prolilo svoju krv. Ta krv još uvijek daje spasenje…

Bila sam zarobljena svojim grijehom. Bila sam grešnica i bez nade. Ali Janje Božje prolilo je svoju krv, koja me spasila od vječne smrti. I kao i tog dana, prije tisuće godina, nakon spasenja, krenula sam na put prema nebu.

Ono što je zanimljivo jest da kada su Izraelci izašli iz Egipta, nisu odmah ušli u Kanu. Ne – putovali su 40 godina u pustinji. Isto tako, ne ulazimo u nebo čim nas Bog spasi od grijeha. I kao što su Izraelci doživjeli kušnje, nevolje i bitke dok su putovali, mi isto doživljavamo te stvari svaki dan.

Draga sestro, imam pitanje: je li Isusova krv oprala tvoje srce od grijeha? Jesi li kleknula pred Njim, ponizila se i primila Njega kao svog Spasitelja? Bez Njegove krvi i spasenja, ne možeš ući u zemlju obećanja – Nebo. On je jedini put, istina i život. Bez Njega smo bespomoćne i beznadno izgubljene.

Ali Njegova krv prolivena je za tebe. Njegovo je spasenje tu da te otkupi od ropstva.

Želiš li biti oslobođena bremena kojeg nosiš?

Samo klekni pred Njim, predaj Mu svoj život, prihvati Njega kao svog Gospodara, priznaj Mu svoje grijehe i moli da te opere od grijeha – da srce bude novo i čisto.

I kad to učiniš, nešto se čudesno događa – postaješ “opravdana”, što doslovno znači, kao da nisi nikada sagriješila. Hvala Isusu!!!

 

Gledajte video naše sestre Marine, i neka vas ohrabri poruka Božje Riječi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: