Luka 17-24

Isusov povratak

Moram priznati da nisam uvijek čeznula za povratkom Isusa . Bilo bi lijepo vidjeti ga , ali to se činilo tako daleko , a željela sam doživjeti prije toga još ovdje na zemlji mnoge stvari. Htjela sam da planirati vjenčanje i vjenčati se . Željela sam se igrati kućanice i kuhati ukusne stvari za mog muža . Čak sam i čeznula za čišćenjem svog doma ( da, da to me brzo prošlo) . Htjela sam osjetiti trudnoće i podizanja djece . Htjela sam putovati i vidjeti ovaj prekrasan svijet koji je Bog stvorio . Uistinu , i svjetovne stvari na zemlji činile su se puno uzbudljivijima od vječnih Božjih stvari . Povrh toga , većina slika Isusovog povratka činile su se pomalo sentimentalnima i neprivlačnima, a ne kao dio moje stvarnosti .
Pa , na kraju Luke 17, Isus govori o svom povratku ili drugom dolasku . Iako smo mogli provesti puno vremena na blogu u raspravi o stajalištima o drugom dolasku, važnije i goruće pitanje je da li se veselimo dolasku kraljevstva Božjega . Isus će se vratiti . Da li se gorljivo molimo i živimo za taj dan ? 
Isus nas upozorava da se vežemo previše za stvari ovoga svijeta . On govori o ljudima u vrijeme Noe i Lota , koji su išli za svojim svakodnevnim poslovima kao da će trajati zauvijek . Oni su jeli, pili i ženili se . Oni su sklapali poslovne ponude i bavili se vrtlarstvo . (reci 27 , 28) . 
Iako to nisu loše stvari , Isus je naglašava da je njihova ravnodušnost prema Bogu ono što će uzrokovati njihovo uništenje. 
Danas se ne razlikuje puno od onoga vremena . Ljudi se predaju planiranju, traženju akcija , obrazovanju i izgradnji karijere . Njihovi životi su ispunjeni vježbanjem i uređenjem , isprobavanjem raznih ideja i obavljanjem raznih poslova . Niti jedna od tih stvari nisu loše . Ali mnogi su zbog toga postali duhovno plitki i indiferentni. 
Isus nam govori da pogledamo Lotovu ženu . Rečeno joj je da se ne osvrće za svime što je imala i za sve koje je znala, a izgorjelo je do smrti . No ona se osvrnula, jer je toliko čeznuo za životom kojeg je ostavljala iza sebe . Isus nam govori da onaj tko pokušava sačuvati svoj život , izgubit će ga ( redak 33 ) . 
Život na koji smo mi pozvani živjeti jest težak . Mi jesmo u svijetu , ali nismo od njega (Rim 12,2; Ivan 15,19) , što znači da imamo veliku slobodu uživati sve dobre stvari koje ovaj svijet ima za ponuditi jer svaki dobar dar od Boga ( Jakov 1 : 17 ) , ali trebamo živjeti s jednim okom uprtim prema nebu . Zašto ? Jer tada su naše najveće potrebe će biti u potpunosti ispunjene , a naša svrha u životu će potpuno biti ispunjena . Možda je razlog što ne čeznete za njegovim povratkom taj što ne provodite puno vremena s njim . Možda ste ravnodušni glede njegova drugog dolaska , jer on nije vaša najveća nada . On dolazi raskrstiti grijehom jednom i zauvijek , skupiti svoju nevjestu i odvesti je u svoje kraljevstvo , mjesto ispunjeno s puno divnih stvari ,radosti i samim Bogom . Kako ne biti uzbuđena i čeznuti za time? 
Kako godine prolaze moja želji za Kristovim povratkom se povećala . On je svojom milošću otvorio moje oči da vidim kako je ovaj svijet slomljen i samo sjena onih divnih stvari koje će biti u Njegovom kraljevstvu. 
Bez obzira kakva su vaša stajališta o posljednjim vremenima, svi se možemo složiti da će se Krist vratiti . Pitanje je koliko mi čeznemo za tim ? Koliko često molimo za njegov povratak i koliko smo aktivni u dubljem upoznavanju Krista, jer ćemo provesti vječnost s njim . Mi smo stvoreni i otkupljeni za nešto mnogo više i veličanstvenije od onog što se može pronaći u svijetu ili od iskustva koje ovaj svijet nudi .

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: