Marko

I vi imate moć uskrsnuća

I VI IMATE

Zamislite kako je bilo ženama otići na Isusov grob pomazati Ga i onda saznati da Ga nema.

Nema Ga?

To nije bio samo šok, nego i tuga. Duboka tuga. Jer Isus nije samo umro, sada je i Njegovo tijelo nestalo. Kao da Ga nikada nije bilo.

Vidjele su mladića koji im je ovako rekao: “Ne plašite se! Isusa tražite, Nazarećanina, Raspetoga. On uskrsnu, nije ovdje! Evo mjesta gdje su ga položili! Nego idite, recite njegovim učenicima i Petru: Ide pred vama u Galileju. Ondje ćete ga vidjeti, kao što vam reče.”

Podignuo je malu djevojčicu, mladog dječaka i Lazara iz mrtvih. Naravno da je mogao nekoga podići iz mrtvih, jer je Sin Božji. Naravno da im tu moć.

No, sada je Bog umro. Ako samo Bog može nekog podići iz mrtvih, tko će podići Boga iz mrtvih?

To je pitanje!

Tko može podići Boga iz mrtvih?

I zamišljam da žene nisu odmah vjerovale. Tko bi to vjerovao? Da netko može samog sebe podići iz mrtvih? “Što mislite, da smo lude da bismo u to povjerovale?”

Pavao je otkrio tajnu Isusovog uskrsnuća kada je rekao ovako: “Ako li Duh Onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih prebiva u vama, Onaj koji Krista uskrisi od mrtvih oživit će i vaša smrtna tijela po Duhu svojemu koji prebiva u vama.”

Jeste li razumijele što je rekao? Duh Sveti je uskrisio Isusa od mrtvih.

Sada ćemo pogledati neke jednadžbe.

1. Kada se obratite, Duh Sveti ulazi u vas i prebiva u vama.

2. Duh Sveti je uskrisio Isusa od mrtvih.

Ako Duh Sveti ima toliko moći, i On živi u vama … što to onda znači?

Znači da sva ta moć prebiva i u vama!

Pavao se molio za kršćane u Efezu da bi to mogli razumjeti kad je rekao ovako:

Zbog toga i ja, čuvši za vašu vjeru u Gospodinu Isusu i ljubav prema svima svetima, ne prestajem zahvaljivati za vas spominjući vas se u svojim molitvama da vam Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac slave, dadne duha mudrosti i otkrivenja da ga spoznate; da prosvijetli oči vašega uma kako biste shvatili koje li nade u pozivu njegovu, i kojeg li bogatstva slave baštine njegove među svetima, i koje li prekomjerne veličine sile njegove prema nama koji vjerujemo po djelovanju moćne snage njegove,što je na djelu pokaza u Kristu kad ga uskrisi od mrtvih i posjede sebi zdesna na nebesima iznad svakog poglavarstva i vlasti i sile i gospodstva, i svakog imena imenovana ne samo na ovome svijetu nego i u budućem. I sve podloži pod noge njegove, a njega dade kao glavu nad svime u crkvi, koja je tijelo njegovo, punina Onoga koji sve u svima ispunja.

Imam pitanje za vas.

Kako bismo drugačije živjele da zaista razumijemo kako imamo tu moć u sebi?

Na koji bi način naše crkve bile drugačije?

Kako bismo svjedočile da uistinu vjerujemo da imamo tu moć?

Kako bi to promijenilo naše molitve?

Vidite, uskrsnuće nije samo događaj što se zbio kada je Isus podignut iz mrtvih. Nije događaj što ima početak i kraj, nego je stil života koji možemo živjeti svaki dan. Isusovo uskrsnuće je bio samo početak! Poslije toga se vinuo u nebo i poslao nam Duha Svetoga. To uskrsnuće nastaje u nama.

Pitanje je: Živimo li uskrsli život? Živimo li kao da vjerujemo da taj isti Duh Sveti koji je podigao Isusa Krista iz mrtvih zaista živi u nama?

Ne znam za vas, ali ja želim živjeti taj život!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.