Zahvaljivanje

I budite zahvalni…

Rasplakala sam se večeras nakon večere kad su moje djevojčice konačno završile s jelom i otrčale gore pripremiti se za spavanje. Da, večera je bila prilično kasno, a dan dug. Ali vrijeme provedeno uz večeru s mojom obitelji bilo je jednostavno i slatko. Hrana nije bila ništa posebno, imali smo pohani sir … ali vrijeme koje smo proveli zajedno bilo je neprocjenjivo. Razgovori koje smo vodili nisu bili duboki ili istinski prosvjetljujući … razgovarali smo o tome što je svako od nas danas naučio, zašto je  važno ne stavljati vilicu u električnu utičnicu i nove riječi iz vrtića koje jedna od mojih djevojčica može sricati. Moja najmlađa kći, koja je napunila 2 godine,  tepala je uz svoje sestre ubacujući riječi ili fraze koje je nedavno naučila kako bi se pridružila razgovoru. Kako bi začinila ugodnu večer, često je ustajala iz svoje stolice da nam pokaže nove plesne pokrete koje može izvesti. Djevojčica uistinu zna plesati, i dopustite mi reći da tu sposobnost nije naslijedila od mame. Nakon što je večera bila završena, tanjuri počišćeni sa stola i odnešeni u sudoper, u mislima sam se vratila na ono što se dogodilo. jednostavan obrok, smiješni razgovori i uživanje u obiteljskom druženju. Bilo je dobro i ja sam zahvalna.

Nakon što su moje djevojčice otrčale gore kako bi se spremile za spavanje …. tzv. “ zadnja zajednička igra”, sjela sam i razmatrala ovu večer sa suprugom. Suze su mi počele puniti oči dok sam razmišljala o Božjoj dobroti. Kako divno vrijeme provedeno zajedno smo svi mi imali kad smo samo usporili i uživali u društvu jedni drugih. Iskreno, hrana nije bila izvrsna.  Večera nije bila ništa posebno, ali vrijeme provedeno u smijehu s mojim djevojčicama,  slušanje njihovih šala, slušanje kako je suprug proveo ovaj dan i gledanje moje najmlađe djevojčice dok nas zabavlja svojim plesnim pokretima bili su tako divan dar.

Kako se približava Dan zahvalnosti i počinjemo usmjeravati svoja srca na zahvalnost Bogu, ne zaboravimo jednostavne svakodnevne trenutke u kojima možemo iskusiti Njegovu dobrotu. Trenutke u svjetovnim događajima u našem danu gdje uživamo u vremenu provedenom s onima koje je On stavio u naš život. Smijeh koji smo dijelili za stolom. Telefonski poziv prijatelja. Riječ ohrabrenja koju nam je uputio suradnik.

And be thankful.

Ponekad, puno puta, zahvalnost je izbor. Ponekad je čak i borba … ali borba koju vrijedi izboriti.

Moj život nije savršen. Nikada se prije nisam rasplakala nakon jela s mojom obitelji … osim možda jedanput, ali zato što je bilo katastrofalno. Dopustite mi da budem iskrena, bilo je puno zajedničkih objeda kada su se suze pojavile prije jela jer je jednoj od djevojčica bilo dopušteno izreči zahvalnost prije druge. Bilo je objeda kada je netko bio poslan da “se ispuše”, ili se trebao ispričati ili je pao sam svoje stolice jer nije mogao mirno sjediti bez obzira na broj upozorenja. Ne završe svi moji objedi suzama sreće … ali večerašnji jeste i za to sam zahvalna.

Zahvalna sam zbog onoga što Bog može učiniti kroz slomljenu obitelj. Zahvalna sam što Isus čini razliku. On može uzeti slomljena srca, domove i snove i učiniti ih novima. (Otk 21:5)

U Kološanima 3:17 nas se podsjeća da, štogod mi činimo, bilo u riječi ili u djelu, trebamo činiti u imenu Isus … zahvaljivati. (parafrazirano)

Znam da život može biti težak. Vremena su gadna za mnoge. Nesigurnost i strahovi obuzimaju naša srca i kradu našu radost. Ali čak i usred teških vremena, ja vjerujem da možemo uvijek naći nešto dobro u našim životima da budemo zahvalni na tome.

Moja molitva za sve nas, kako se približava Dan zahvalnosti, je da budemo žene koje će imati zahvalnost u svojim srcima i pjesmu slavljenja na svojim usnama.

Jer dobar je Jahve, dovijeka je ljubav Njegova, od koljena do koljena vjernost Njegova. (Psalam 100:5)

Razgovarajmo:
Što upravo sada izabireš u svom životu na čemu si zahvalna?

Voli Boga najviše!

Angela

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.