Luka

Hodati u vjeri kada budućnost nije jasna i što slijedi u DJD

 

Jedno pitanje, koje redovno dobijam kada se približavamo kraju našeg tekućeg biblijskog proučavanja, je:

 

“Koju ćemo iduću biblijsku knjigu proučavati?”

Uvijek imam odgovor, jer imam pripremljen raspored. Trenutno, imam pripremljen raspored sve do kraja godine i to uključuje proučavanje koje pripremam sa svojom majkom (poput proučavanja koje smo radili lani tokom ljeta sa knjigom “Propovjednika”). Nadala sam se da ćemo završiti pripremu ovo ljeto i započeti ovo proučavanje na jesen.

Ali… ako pratiš ovaj blog tokom zadnjih 12 mjeseci, znaš da sam prolazila kroz krizu u obitelji, smrt bliske prijateljice (i suradnice) i borim se kako nastaviti dalje, dok mi Bog govori da se umirim.

Zadnja 2 mjeseca, dok imam svoje vrijeme s Bogom, stalno čujem kako mi Bog govori, kroz različite stihove u Njegovoj Riječi, kako se moram umiriti. Moram se više umiriti. Moram stati.

Samo stati.

Tako… to je ono što ću učiniti.

Dakle, možeš pitati: Courtney, napuštaš li službu?

Moj odgovor je: ne. Moje srce i moj san je da stvorim seriju biblijskih proučavanja kroz cijelu Bibliju, od korica do korica, poglavlje po poglavlje. Vjerujem da nam je Bog dao 66 knjiga u Bibliji sa razlogom: da ih čitamo i proučavamo. To je posao moga života. Ali, koliko brzo ću proći kroz Bibliju? To mi nije jasno.

Ovaj tjedan, Dobro Jutro Djevojke, proučavale su Luku, 17. poglavlje. Evo kako je Luka ispričao to:

A kada je putovao u Jeruzalem, prolazio je između Samarije i Galileje. Dok je ulazio u neko selo, susretoše ga desetorica gubavaca koji stajahu podalje. I digoše oni glas i rekoše “Isuse, Učitelju, smiluj nam se.”

Kada ih je on ugledao, reče im: “Idite se pokazati svećenicima.” I dok su išli, očistiše se.

A jedan od njih se, vidjevši da je ozdravio, vrati natrag slaveći na sav glas Boga; i baci se ničice k njegovim nogama zahvaljujući mu: a taj bijaše Samarijanac. I odgovori Isus rekavši: “Nisu li se očistila desetorica? Pa gdje su ona devetorica? Nije se našao ni jedan koji bi se vratio i dao slavu Bogu, osim ovog tuđinca.”

I reče mu: “Ustani; idi: vjera te tvoja iscijelila.

~ Luka 17,11-19

 

Isus je iscijelio 10 gubavaca, ali oni nisu bili iscijeljeni odmah.

U 14. stihu piše: “I dok su išli, očistiše se.”

Dok su išli.

Kako bi se desilo čudo, morali su početi hodati u vjeri.

Njihove se okolnosti nisu promijenile, niti malo, sve dok… nisu krenuli.

Njihova vjera… učinila im je dobro.

Prvo mi dopusti da kažem, ako postoji staza vjere kojom te Bog zove da ideš, prijateljice, idi.  Hodaj. Čak, ako je budućnost nejasna: idi!

Ima mnogo boli koju sam gurnula pod tepih. Trebam iscjeljenje… želim biti zdrava. Zato idem na put, stazu sa Kraljem… sama. Koliko će vremena to trajati? Stvarno ne znam.

Volim putovati sa svima vama, to mi je velika čast. Ali, ovaj put, koji je preda mnom, mislim da trebam ići sama, u svom privatnom prostoru, van očiju javnosti, u svojoj molitvenoj sobi.

Primi moju ispriku, jer ostavljam vas sve… ali, Prijateljice, ima toliko zanimljivih službi koje vode biblijska proučavanja, kako na internetu, tako i van njega.

Molim te nastavi proučavati Božju Riječ!!!

 

Božja Riječ je živa i djelotvorna. Ne trebaš mene za svoj, živi hod sa Bogom. Sve što ti je potrebno je primjerak Božje Riječi (i molim te ostani uključena u svoju lokalnu zajednicu). Imaš Duha Svetog sa sobom i On će te voditi u istinu i utješiti te i hodati s tobom svakodnevno.

Sljedeći tjedan proslavljamo smrt i uskrsnuće našeg predivnog Spasitelja Isusa. Bit ću ovdje, na blogu, da završim ovo naše proučavanje Lukinog evanđelja.

Završimo, snažno do kraja u Božjoj Riječi! Služimo dostojnog Spasitelja – On te toliko voli! I ja također!

Nastavi hodati s Kraljem,

 

Courtney ? 

Dopuna:

Courtney nam je upravo objavila da radi pauzu u svojoj javnoj službi. Također je pozvala sve voditeljice (u posebnoj poruci) da nastave dalje, onako kako ih Duh Sveti vodi.

Zato te u ovom članku želimo samo kratko obavijestiti da nastavljamo dalje sa proučavanjem Biblije, 1 poglavlje dnevno, od ponedjeljka do petka.

Novo proučavanje: 2. Samuelova

Početak: 1.5.2017

Više detalja uskoro.

Radujemo se što nastavljamo dalje. Zahvalne smo Courtney na njenom radu, ohrabrenju koje nam je dala i vodila nas i pozivala i izazivala da hodamo iskrenije i dublje s Bogom.  Pozivamo te da u  ovom periodu njenog odmora, osobnog hoda s Bogom budemo u molitvi za nju i njenu obitelj.

Tim DJD

za regiju

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: