Rimljanima

Kako doživjeti Boga ~ {Rimljanima 5}

 

Služimo Bogu koji je živ i djelotvoran u našim životima svakog dana. Ne moramo ići na ženska okupljanja ili biti usred našeg vremena sa Bogom da bi doživjele iskustveno Boga. On se pokaže usred naše svakodnevnice kao kada je nešto na mom automobilu pokvareno i trebam pomoć na pumpnoj stanici ili kada sjedim na rubu kreveta mog sina dijeleći s njim duboka značenja života.

Iskustva sa Bogom nisu samo za pastore i misionare ili pisce i govornike. To je za mame i kćeri i žene koje se nalaze svugdje, a vjeruju u Njegovo ime. Pridruži mi se i pogledaj ovaj video dok proučavamo Rimljane 5,1-5 i proučavamo “Kako doživjeti Boga”.

{Prijevod transkripta videa, za sve koji ne mogu pratiti engleski – Rimljanima – video 1. tjedan}

Rimljanima 5,6-11

Jer dok mi još bijasmo nemoćni, Krist je pravodobno umro za bezbožne. Jer teško da bi tko za pravednoga umro: možda bi se za dobroga tko i odvažio umrijeti. Bog iskazuje svoju ljubav prema nama time što je, dok još bijasmo grešnici, Krist umro za nas. Još više ćemo sada, kada smo opravdani Njegovom krvlju, po Njemu biti spašeni od gnjeva. Jer ako smo se dok još bijasmo neprijatelji pomirili s Bogom smrću Njegova Sina, mnogo ćemo više, pomireni, biti spašeni Njegovim životom. I ne samo to, nego se dičimo u Bogu po Gospodinu našemu, Isusu Kristu, po kome smo sada primili posinjenje.

U Rimljanima 5,6-11 veličina i dubina Božje ljubavi uspoređena je sa nama. Mi smo opisane kao slabe, bezbožne i neprijateljima Božjim.

NEMA većeg dokaza i potvrde Božje ljubavi od Isusove smrti na križu.

Jednom kada smo spašene, doživljavamo dodatni dokaz. Ali dok smo bile Božji neprijatelji, On je išao prvi! On je umro za nas i sada, kada više nismo neprijatelji, pomirene smo sa Njim i doživljavamo obilje Njegove ljubavi koja se izljeva na nas svakodnevno.

Kada nas je Bog spasio od naših grijeha, izbjegle smo Njegov nadolazeći gnjev, ali nećemo izbjeći sve teškoće koje dolaze u životu. Umjesto toga, živimo svoje živote u prisutnosti Nebeskog Oca koji nas voli, koji je uvijek uz nas. On ide pred nama i vodi nas, tješi nas, jača nas i štiti.

Kada su ti dani teški traži Božju ruku, ali isto tako i u svakodnevnom životu, kao i u sretnim danima. Ti si voljena! Odmori se u toj ljubavi danas.

Hodaj sa Kraljem,

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: