Božić

DJD ~ Usmjerimo svoja srca na Isusa ~ Najava

 

Dobro Jutro Djevojke!

Postoji vrijeme za sve… Sve dok zemlje bude, sjetve i žetve, studeni i vrućine, ljeta i zime, dana i noći prestati neće…

Ovo su riječi iz Biblije. One nam govore da vrijeme, doba, sezone prolaze, vrijeme teče… i tako polako dolazimo do kraja ove godine. Ali, kako jedno doba završava, drugo se otvara, počinje…

Tako i ova godina. Od jeseni smo imali jedno proučavanje za drugim. Svako nas je na svoj način dovodilo bliže našem Nebeskom Ocu. Jesen smo započeli sa otpuštanjem stresa, boli i ulaženjem u odmor, počinak koje nam daje spasenje po Isusu Kristu. Zatim smo imali mjesec zahvaljivanja i učenja što znači biti zahvalna, koliko je važno pronaći snagu i zahvaljivati u svakoj situaciji. Upoznavale smo stihove koji su nas upućivali da zahvaljujemo za spasenje koje nam je Isus Krist dao, taj predivni dar vječnog života i upoznavale Božju vjernost u svakoj situaciji. Da, to nije uvijek lako. Ponekad nas okolnosti nadvladaju i savladaju, ali tu smo da jedna drugu ohrabrimo i potaknemo da podignemo svoj pogled, jer odatle pomoć dolazi.

Sada ulazimo u period zime, hladnoće za ovo naše podneblje.

Ali, tako nije sa našim srcima, zar ne?

U našim srcima gori vatra Duha Svetog. On nas poziva da se okrenemo Isusu. Isus je Božji Sin, došao na zemlju da izvrši svoju spasiteljsku misiju. U ovo doba podsjećamo se da se rodio u tijelu, ali ne zaboravimo tko je On: Sin Božji, i kako je samog sebe oslovljavao dok je hodao zemljom: Sin Čovječji.
Isus je došao da nas oslobodi grijeha koji vodi u smrt i da nam pokaže da ispunjene Njegovim Duhom možemo živjeti život kao novo stvorenje.

Pozivamo te da nam se pridružiš u ovom proučavanju.

Ako si uz nas duže vrijeme, sjetit ćeš se da smo ovo proučavanje već prolazile. Ali, Božja Riječ je živa i djelotvorna i uvijek iznova donosi novo svjetlo i otvara nove dubine Božje milosti i dobrote.

Ovo proučavanje neće oduzeti mnogo tvog vremena, ali može donijeti velike dobrobiti u ovo doba godine kada je sve užurbano, kada je puno nervoze, ponekad i osjećaja osamljenosti, straha i depresije.

Nađimo u ovo doba zime i hladnoće novu ljepotu i toplinu u Božjoj Riječi. Uključi se sa nama u ovo proučavanje!

 

Kako će izgledati?

Plan čitanja cijelog proučavanja:

 

Da bi nam ovo proučavanje bilo potpunije, pripremile smo Priručnik. Usmjerimo svoja srca na Isusa – Advent – Priručnik.

Ovaj priručnik napravljen je u Word programu tako da ga možeš ispunjavati na svom računalu ili isprintati.

Također, možeš ga samo pregledati i svoje bilješke voditi na staromodni način – u svojoj bilježnici.

Budi slobodna i koristi opciju koja ti najbolje odgovara.

Primijetile smo kada ispisujemo stihove i svoja opažanja tada usporavamo proces i dublje upijamo Božju riječ. Iz tog razloga predlažemo ti: piši, piši, piši – tako se bolje pamti i upija Božja riječ, dublji je i djelotvorniji njen utjecaj na nas.

 

Što ćemo čitati?

Ovo proučavanje teče 6 dana u tjednu.

Počinje nedjeljom kada čitamo poruku iz Biblije vezanu za Isusovo rođenje. To je tjedna okosnica. Narednih 5 dana, od ponedjeljka do petka, pratimo nedjeljnu poruku kratkim odlomcima iz Biblije.

 

Kako?

U našem biblijskom proučavanju koristimo:

SOAK  metoda i njeno kratko tumačenje:

Tablica boja kojom označavamo u Bibliji:

(Ovo je predivan način koji nas usporava dok čitamo  i pomaže da upijemo svaku riječ dok čitamo.)

Napomena:

U našim proučavanjima koristimo Biblije u prijevodu Ivana Vrtarića te Varaždinsku Bibliju. Svakodnevno ćemo u našim grupama dijeliti stihove koje čitamo iz tih prijevoda. Naravno da možeš pratiti proučavanje iz Biblije koju redovno čitaš. Ovo je napomena ako uočiš razlike.

Ovdje su linkovi na kojima, za one koje zanima, mogu kupiti Bibliju u prijevodu Ivana Vrtarića:

http://www.npb.com.hr/o_prijevodu.html

http://zivarijec.blogspot.hr/p/novo-izdanje-bibl.html

Također, tu je i link za Varaždinsku Bibliju koju možeš preuzeti na računalo, kao i na svoj mobitel:

http://www.hbn.hr/

 

Gdje nas možeš naći?

Blog:

Nedjeljom – Na blogu će biti članak sa sredstvima koja ti mogu pomoći da u toku tjedna uđeš dublje u Božju Riječ.

U toku tjedna, najčešće petkom – naći ćeš članak na blogu koji će uokviriti proučavanje onog što smo proučavale taj tjedan.

 

 Facebook:

Od nedjelje do petka naći ćeš na stranici Dobro Jutro Djevojke naše dnevno proučavanje.

Tu dijelimo svoje komentare, a možeš se uključiti i u jednu od naših zatvorenih (sigurnih) grupa i biti sama aktivinija.

Možeš se prijaviti i uključiti u jednu od zatvorenih grupa e-mailom na: admin@dobrojutrodjevojke.com

Neke od ovih zatvorenih grupa su i:

Odgovornost pomaže u postizanju naših ciljeva (bilo da se radi o gubljenju težine, biti organiziranija ili redovno biti u Božjoj Riječi) – ohrabrenje drugih pomaže nam da nastavimo dalje u dane kada bi najradije odustali!

Dobro Jutro Djevojke pruža odgovornost koja ti je potrebna da bi se svakodnevno natapala u Božjoj riječi, rasla u svom hodu s Bogom i živjela dobro!

 

Vjerujemo da će nam ovo proučavanje pomoći da nastavimo živjeti svoje živote u zahvalnosti našem Gospodinu i da će naši životi ostati usmjereni i ispunjeniji Božjom prisutnošću u svakodnevnom životu, da će Isusovo svjetlo u nama sve više rasti i jačati, dajući slavu samo našem Nebeskom Ocu.

Želimo ti predivan tjedan u Božjoj riječi – vidimo se opet, ovdje na blogu kada zajedno idemo dublje u Božju riječ.

Hodaj s Kraljem,

Tim DJD

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: