Mudre izreke

DJD tulum i novo ljetno proučavanje Biblije

11419909_10153384787114345_1601686916_n

Imamo poslovicu na engleskom: “Jedna izreka na dan, đavao iz života van”.

Ne znam koliko je teološki ispravna, ali jedno je sigurno i to je da Mudre izreke imaju Božji savjet za svaki dio našeg života: brak, odgajanje djece, prijateljstvo, izgrađivanje karaktera i još mnogo više.

Ono što je fascinirajuće je da možeš čitati cijelu knjigu svaki mjesec, čitajući jedno poglavlje na dan. Ima 31 poglavlje, jedno poglavlje za svaki dan mjeseca!

U ponedjeljak, 15. lipnja krećemo u Mudre izreke.

Izreke 31 proučavamo cijeli tjedan (27. srpnja – 31. srpnja), uz besplatnu knjigu: Žena iz Izreka 31 – vrlina po vrlina. Za vas koje ste već čitale tu knjigu prije 3 godine, knjiga je na novo lektorirana!

Kao pripremu za novo proučavanje, mislila sam da bi bilo vrlo zabavno imati tulum.

No, vjerujem da nisam sama kada kažem da mi nije zgodno tražiti nekoga da čuva moje klince, niti imam vremena ići na nekakvu zabavu ili druženje.

Zato sam izmislila novu vrstu druženja, za što ne treba dadilja niti se trebaš spremati. Jedino ti treba kompjuter i Facebook.

Nađimo se na DJD Facebook stranici u subotu, 13.lipnja, u 21:30, i družimo se!

A kako bi zabava bila još zabavnija, bit će i nagradnih igri!

Danas već otkrivamo tajnu i objavljujemo vam nagrade koje možete osvojiti, zahvaljujući ljubaznim donatorima! 🙂

1. Bez kompromisa: Ustani Gospode live CD i DVD

c7bf05311b472effe6d8fa9d2142d608

2. Bez kompromisa: Pred svetim Kraljem CD

cover170x170

Bez kompromisa je slavljenički bend crkve Crkva cjelovitog evanđelja. 2006. godine snimili su prvi slavljenički live album “Ustani Gospode”, kao CD i DVD. 2009. godine snimili su drugi live album “Pred svetim Kraljem”. Oba su albuma sastavljena od originalnih autorskih pjesama, uključujući različite stilove: etno, rock, gospel, ska, i tradicionalno slavljenje.

Na albumu “Pred svetim Kraljem” sudjelovali su glazbenici iz raznih kršćanskih zajednica te hrvatski bend October Light.

“Bez Kompromisa” je rock-gospel bend čija je želja i vizija vidjeti ljude privučene živom Bogu. Glazba i slavljenje pravo je mjesto gdje mu se čovjek može približiti. Zato svake nedjelje članovi benda predvode crkvu u slavljenju i obožavanju, većinom autorskim pjesmama, ali i prepjevima pjesama modernih kršćanskih glazbenih trendova. Bend “Bez Kompromisa”, inspiriran životom i djelom poznatog kršćanskog glazbenika – Keith Greena, u proteklih deset godina djeluje postojano kroz koncerte, konferencije i seminare te kroz vjerske manifestacije kao što je npr. projekt Advent u srcu Zagreba.

U proljeće 2006. godine bend “Bez Kompromisa” je snimio prvi autorski album uživo (CD/DVD), pod imenom “Ustani Gospode”, s ciljem motiviranja stvaralaštva originalne hrvatske kršćanske glazbe. U svibnju 2009. bend je snimio i drugi autorski album (CD) uživo – “Pred Svetim Kraljem” u kojem, zadržavajući autohtonost tekstova, proširuju temeljni rock-gospel glazbeni izričaj na reggae i ska-punk.

Bend “Bez Kompromisa” prepoznaje da su glazbeni talenti i izvori dani od Njega i za Njega. Članovi benda, svaki pojedinačno, nosi snažno svjedočanstvo izbavljenog i promijenjenog života. Evanđelje Isusa Krista nalazi se u srži benda kao glavni motivator da “svoju priču” podijele na koncertima te da kontinuirano stvaraju uvijek nove i svježe pjesme.

Bez kompromisa: web stranica i Facebook

3. Darijo Šehić: Samo da ti kažem CD

10351382_1444335722488808_1747777298730685711_n

Kada mi Bog priđe i kaže mi: “Samo da ti kažem”; onda slede reči koje su za mene najvažnije na svetu! I, što je najlepše od svega, sadržaj Njegovih reči opušta i uklanja grč moga bića! Jer, u Njegovim rečima nema ni najmanjeg prizvuka osude; sve je samo Ljubav… Sve je “samo” prijateljsko presretanje Stvoritelja i stvorenja! I kada “samo” govori Onaj koji je Reč, onda je ishod razgovora Život, Istina, Mir… Ovaj album je moj zapis vlastitog iskustva Njegovog prijateljskog presretanja i razgovora sa mnom i posvećujem ga svima vama koji dobro znate o čemu govorim i svima vama koji ćete to saznati kada vam priđe Reč i progovori vam: „Samo da ti kažem“…

(Darijo Šehić, voditelj slavljenja crkve Lifegate u Novom Sadu)

Darijo Šehić Facebook i video snimka

4. Mario Dučić:Učinkovito kršćansko vodstvo knjiga

ebab3c22c832fcdbfa9aec94f9892232

Knjiga Učinkovito kršćansko vodstvo prije svega je orijentirana na praktičnu primjenu biblijskih načela u vodstvu. Svrha joj je pomoći postojećim vođama da postanu učinkoviti ti te podignuti nove vođe koji tek traže svoj poziv i životnu viziju. Pastor Mario Dučić uz biblijska načela u knjizi navodi i svoja osobna iskustva i uvide temeljene na petnaestak godina iskustva u kršćanskom vodstvu i podizanju novih vođa.

Crkva cjelovitig evanđelja: web stranica i Facebook

5. John & Stasi Eldredge: Očaravajuća

200381

Evanđeoska Crkva Sarajevo je prevela knjigu na bosanski jezik.

Ana iz Knjižnog bloka kaže: “Nakon više od desetljeća kršćanstva knjiga Očaravajuća bila je prva knjiga „za žene“ koja me je zaista očarala. Ja nisam supruga, nisam ni majka. Ali sam žena i već skoro petnaest Godina slijedim Isusa. Slijedim ga na način kako to može samo žena, moj odnos s njim nije isti kao što bi bio odnos nekog muškarca. Jednostavno zato što nisam muškarac. No, čitate li kršćansku literaturu, uvidjet ćete kako postoji jako malo knjiga u čiju ciljanu skupinu se ja mogla uklopiti. A ja puno čitam. Većina kršćanskih knjiga za žene (zapravo gotovo sve na koje sam naišla) obraća se ženama čija je primarna uloga biti dobra žena i majka. A ako to nisi (jer se iz nekog razloga nisi udala), malo je toga primjenjivo na tvoj slučaj. Knjiga Očaravajuća Stasi i Johna Eldredge ima sasvim drukčiji pristup ovoj temi. Govori o srcu žene i njezinom odnosu sa svojim Stvoriteljem, Ocem, Suprugom i Prijateljem. Govori prije svega o tome što znači biti žena kršćanka, Kraljeva kći, žena koja svoju najdublju intimnost može ostvariti samo s ljubavnikom svoje duše – Isusom; bez obzira bila ona udana ili ne, ima li djecu ili nema; je li domaćica ili poslovna žena. To su sve uloge koje preuzimamo u životu. No to nije naš identitet. Naš identitet je prije svega žena kršćanka. Isto tako nismo muškarci i ne moramo se boriti poput muškaraca, voljeti poput muškaraca, moliti poput muškaraca, pričati,raditi i živjeti poput njih. Ako želite otkriti svoj identitet žene u Bogu, Očaravajuća će vam itekako pomoći na tom putu. Neće vam dati odgovore, navest će vas da sami sebi postavite pitanja i da zajedno s Bogom pronađete odgovore na njih. Autori Očaravajuće su Stasi i John Eldrege koji zajedno vode službu Ransomen Heart (Otkupljena srca).”

Evanđeoska Crkva Sarajevo Facebook

Knjižni blok: web stranica i Facebook

 

6. dr. Forrest Dean Hackett: Misija Agape

IMG-20150610-00536[1]

Knjiga dr. Deana F. Hacketta Misija Agape napisana je s jednom svrhom – da izazove svakog kršćanina da vjeruje kako Bog može dotaknuti njegov grad, selo ili zemlju. Autor opisuje svoja iskustva duhovne borbe te na temelju Biblije objašnjava kako primijeniti principe duhovne borbe u svojem životu. I najvažnije, ova knjiga nije samo teoretsko razmatranje problema duhovne borbe, već je tu da izazove vjernika na praktičnu primjenu tih principa.

dr. Forrest Dean Hackett web stranica i Facebook (na engleskom jeziku)

 

7. Joyce Thompson: Stopama pobožne žene knjiga

Joyce_Thompson___51d15b19360e2

Na samome početku svoje knjige Stopama pobožne žene autorica Joyce Thompson kaže kako je ovu knjigu napisala na nagovor drugih koji su smatrali da bi svoja učenja o ulozi žene kršćanke kao i životna iskustva koja je stekla kao dugogodišnja supruga i majka šestero djece trebala sabrati na jedno mjesto. Nakon početnog nećkanja, ona je to učinila i tako danas imamo, kako ona sama kaže, priručnik za pobožne žene u kojem se dotiče svih aspekata života.

Dođite svi u subotu!

Datum: 13.6.2015.

Vrijeme: 21:30 – 22:30

Mjesto: DJD Facebook

Vidimo se!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: