Izlazak

Čuti Božji glas

 Čuti Božji glas

Odrasla sam u vremenu kada se karizmatička crkva počela stvarno razvijati. Vidjela sam mnoge dobre stvari, ali vidjela sam i neke mane, za koje vjerujem da su nas dovele do stanja crkve danas, gdje ljudi ne znaju kako zvuči Božji glas.

Uistinu, ne znaju ni kako čuti Njegov glas jer njihov duhovni život izgleda kao kod Izraelaca u Izlasku 19 i 20.

Pogledajte video ispod.

Draga moja sestro, ovo nam je velika opomena.

Imamo li s Bogom okomiti odnos ili horizontalni?

Tijekom brojnih godina s Bogom, gledala sam kako mnogi kršćani trče za prorocima, pastorima, apostolima – tražeći “poruku od Boga”. Želim ti reći da se ta poruka nalazi u tvom vremenu molitve! U tvojoj Bibliji!

Bog želi tebi govoriti – osobno!

Nemoj dopustiti svojoj vjeri da postane mistična! Stalna potraga za “riječju” od proroka nije ništa drugačije od čitanja horoskopa.

Hraniti se Riječju nedjeljom, bez osobnog vremena s Bogom od ponedjeljka do subote, neće te učiniti jakom u vjeri!

 

Postoje tri načina kako možemo čuti Božji glas:

 

1. Biblija – Biblija je najsigurniji način za čuti Božji glas. Biblija je Božji glas. Duh Sveti doslovno je govorio piscima ono što trebaju pisati, a te riječi imamo još i danas. Ako želiš čuti Božji glas, jednostavno otvori Bibliju i čitaj.

2. Molitva – Lako je započeti molitvu s “Bože, daj mi….” i završiti s “Bože, pomozi mi”, bez pauze u govoru kako bi čuli ono što On želi reći. Ako želimo imati pravi odnos s Bogom, moramo uključiti i vrijeme tišine u molitvu – da čujemo Njegov glas. Pravi odnos znači da obje strane imaju pravo nešto reći, ali često naš odnos s Bogom uključuje samo naš glas, ali ne i Njegov.

Dobar način molitve nalazi se u Mateju 6 – molitva koju zovemo “Oče naš” – ali služi nam kao “šablona molitve”.

Znači:

  1. Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! – Slavljenje
  2. Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja, kako na nebu tako i na zemlji! – Posredovanje za izgubljene duše, grad, itd.
  3. Kruh naš svagdanji daj nam danas! – Tvoje potrebe
  4. I otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima svojim! – Pokajanje i opraštanje
  5. I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od zla! – Dobro vrijeme za obući “duhovno naoružanje” iz Efežana 6

I na kraju, pauza – tišina; “Bože, evo me. Slušam Tvoj glas.”

3. Pastor – Jesi li uključena u lokalnu zajednicu? Tamo ćeš rasti u Kristu. Tamo ćeš naći zajedništvo s braćom i sestrama. Ali, ovaj način funkcionira samo ako već imaš svoj odnos s Bogom. Normalno je da beba ovisi o roditeljima u hranjenju – ali samo dok je malena. Jednoga dana mora naučiti sama sebe hraniti.

Kao što je moj tata jednom rekao: “Problem je kada pastor mora maknuti brkove kako bi stavio bočicu u usta.”

Pastor služi da te potakne kroz tjedan proučavati Riječ, koju si čula u nedjelju, a ne da ta Riječ bude jedina Riječ koju čuješ svaki tjedan.

Draga sestro, znam da je ova poruka danas malo direktna i dugačka, ali duboko u sebi vjerujem da crkva u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji može napredovati u silnoj Božjoj snazi jedino ako su pojedinci u njoj snažni u Duhu Svetom. A to može biti samo ako slušaju Božji glas i ako imaju živi odnos s Njim, u kojem koračaju iz slave u slavu!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: