Luka Uncategorized

9 godina pisanja bloga ~ sažeto, na ovom mjestu…

 

Ovaj tjedan Dobro Jutro Djevojke završile su posljednje poglavlje u proučavanju Lukinog evanđelja.  Sada smo na pauzi, produženoj pauzi. Naše čitanje, ovog tjedna u Lukinom evanđelju, bilo je zahtjevno, a opet puno nade dok smo dublje ulazile u Isusovu smrt, pokop, uskrsnuće i uzačašće.

Jer On živi ja se mogu suočiti sa sutra!

To je ono zbog čega postoji ovaj blog.

Isus, Kralj kraljeva.

On je umro za tebe i mene, da uzme naše grijehe. On nas voli i želi hodati prisno s tobom.

U 8. mjesecu 2008. godine počela sam svoj blog ovdje na WomeLivingWell.org. Budućnost je bila nepoznata. Nisam znala kako napraviti You Tube snimak ili kako staviti riječi na sliku, nisam imala Facebook, Twitter, Pinterest ili Instagram profil. Dobro Jutro Djevojke bila je služba u mojoj crkvi koju sam započela u svom svakodnevnom životu, ali nije postojala na internetu. Nisam imala ni jednu prijateljicu-blogericu, niti izdavači knjiga, organizatori konferencija, niti voditelji TV – programa nisu pozivali moj broj telefona.

Bila sam supruga i mama koja obrazuje svoju djecu kod kuće (homeschooling). To su dvije titule koje više ne posjedujem. Tu je bol i slomljeno srce jer sam voljela svog muža svim srcem i uživala sam biti mama koja školuje djecu kod kuće.

Ono što sam otkrila jest da moj identit NIJE u mojim titulama, da budem supruga ili mama koja školuje djecu kod kuće ili… blogerica, već u Isusu.

Ja sam Kraljeva kći!

Tokom ovih godina moja su djeca odrasla i toliko su se promjenila. Ovo su moja djeca slikana prvog dana školovanja kod kuće. Tada su bili predškolac i vrtićko dijete. Ovo je slikano u 8. mjesecu 2009. godine.

 

 

 

A ovdje su sada – nakon 8. godina. Ovo je bio njihov 1. dan u školi od cigle i cementa, lani u 8. mjesecu 2016.

 

Njihov prijelaz je prošao tako dobro. Oboje su odlični đaci, sa mnogo prijatelja i dio su grupe za učeništvo u našoj crkvi.

Tako, nikad nisam ni sanjala da ću biti pisac i još mi je uvijek čudno reći da sam pisac. Više sam tip osobe koja priča i koja sve proživljava izvana i možda navijačica u srcu.

Pisanje bloga počelo je kao mali korak vjere. Nisam mogla ni zamisliti što će se dogoditi kada sam stavila prste na tipkovnicu i počela pisati o Božjoj Riječi i mom osobnom hodu s Kraljem.

Vjerovala sam da je internet dobro mjesto da se donese evanđelje. Ima tu mnogo tame, pa sam htjela biti jedan glas, jedno svjetlo, samo jedna djevojka iz države Ohio koja piše iz svoje kupaonice.

Da, moj blog je počeo u mojoj kupaonici, jer u to vrijeme je to bilo jedino mjesto gdje sam se mogla skloniti od djece da bih proučavala Božju Riječ i pisala. Lol! Neke od vas se možda sjećaju onog crtanog lika u kadi punoj pjene? To je zato jer sam pisala iz svoje kupaonice. Kasnije mi je nekoliko čitateljica reklo da to baš nije najprikladnije. Živi i uči i idi dalje uz nekoliko udaraca – tako to izgleda kada si u službi, zar ne? Tako je slika tog zaglavlja otišla.

 

Ovdje je moj prvi video, video kojeg sam prvog napravila (malo sam posramljena, ali tu je)… i da, dolazi iz moje kupaonice:

{ Prijevod ovog videa, za sve koji ne mogu pratiti na engleskom, link je ovdje: zadnji članak – video 1}

Moji prvi blog-postovi, iz 2008. godine, nisu više dostupni. Nestali su kada sam prelazila s jedne blog pozicije na drugu. Ali, bila sam tu, pisala i bila sam sama, dijelila svoju dušu za svakog tko bi se spotaknuo i naišao na moj mali ugao u svijetu.

Kroz ovu službu, Bog je mijenjao moj život. Poruke koje sam primala u svojoj e-pošti, dobre i loše, su me mijenjale. Moje nove prijateljice u blogerskoj zajednici, su me mijenjale. Teška staza koju sam prolazila u osobnom životu kroz ovo vrijeme, mijenjala me.

Ali, najviše od svega, Kralj kraljeva i Gospodar nad gospodarima me mijenjao.

On je otvorio moje oči za potrebe, boli i ljepotu moje generacije.

On je otvorio moje oči za moćne istine u Njegovoj Riječi i koliko je živa i djelotvorna Njegova Riječ u svakoj sezoni života!

On je otvorio moje oči za stvarno značenje riječi “milost” i kako kršćani nisu svi jedan nalik drugome. Bog je utkao sve naše priče različito i svaka od naših slagalica je različita. Ali, Njegova načela iz Njegove Riječi primjenjuju se jednako, na svakog od nas.

Tako sam počela ovaj blog ovom molitvom: “evo me Gospodine, upotrijebi me”.

Prije nekoliko godina snimila sam ovaj video o tome kako je započela služba Women Living Well (Žene koje žive dobro).

 

 

{Prijevod ovog videa, za sve koji ne mogu pratiti na engleskom, link je ovdje: zadnji članak – video 2}

Je li Bog stavio službu na tvoje srce?

Jesi li predala svoj život Bogu, rekla mu: “upotrijebi me”?

O, zastrašujuće je reći ove riječi, ali dozvoli mi da ti posvjedočim: također je i uzbuđujuće! Sjetilo me to Noe koji je gradio kovčeg za posljednje dane. Mnogi su prolazili pored njega i pitali se što to on radi! (Vjeruj mi imala sam toliko ljudi koji su rekli: “što ti radiš? Pišeš blog? Zašto?”)

U Postanku 6:9, u Bibliji piše: “Noa je hodao s Bogom”.

To je ono što je Noa radio: hodao je sa Kraljem!

To je ono što se događa kada ti hodaš sa Kraljem. Kralj može tražiti da učiniš nešto u čemu se ne osjećaš najugodnije! Srećom, nije od mene tražio da gradim kovčeg.

Traži li Kralj od tebe, danas, da učiniš nešto veliko ili malo? Budi hrabra i učini to! Riskiraj! Slijedi Kralja kraljeva. Možeš imati povjerenja u Njega. On te neće nikada ostaviti niti zapostaviti. (Hebrejima 13,5)

Kroz sva moja brda i doline, Bog me nikada nije ostavio samu. On zaista hoda sa mnom i često me – nosi.

Draga, ako si vjernica, tada Kralj kraljeva već hoda s tobom.

Pitanje je: tko vodi? Živiš li predani život i dozvoljavaš Njemu da vodi ili pokušavaš biti brža od Njega ili ideš naokolo neovisna o Njemu?

Nemoj ići zaobilaznicama, nemoj se vrtiti u krug i ići unazad, nemoj ići 5 koraka ispred Njega. Hodaj ukorak s Isusom.

Hodaj s Kraljem.

To je to. To sumira mojih 9 godina pisanja bloga.

To je moja završna riječ ohrabrenja dok se opet ne sretnemo ovdje, na internetu.

Ti ne trebaš mene, da budem ovdje, za to. Treba ti tvoja Biblija i tvoja duhovna zajednica, crkva da obožavaš i družiš se i služiš u njoj.

Sada me Kralj poziva bliže. Vrijeme je da budemo ja i On sami i hodamo zajedno. Nisam sigurna gdje me vodi. Čekam da jednog dana podijelim svoj put sa svima vama. Molim se da ovo bude vrijeme utjehe i da ću se vratiti ispunjena do prelijevanja i osvježena i spremna za još mnogo godina služenja sa svima vama.

Dok se ne sretnemo opet ovdje na internetu ili u nebu… volim vas djevojke više nego što ćete ikada znati.

Nastavi hodati s Kraljem.

Napomena:

Courtney nam je upravo objavila da radi pauzu u svojoj javnoj službi. Također je pozvala sve voditeljice (u posebnoj poruci) da nastave dalje, onako kako ih Duh Sveti vodi.

Zato te u ovom članku želimo samo kratko obavijestiti da nastavljamo dalje sa proučavanjem Biblije, 1 poglavlje dnevno, od ponedjeljka do petka.

Novo proučavanje: 2. Samuelova

Početak: 1.5.2017

Više detalja uskoro.

Radujemo se što nastavljamo dalje. Zahvalne smo Courtney na njenom radu, ohrabrenju koje nam je dala i vodila nas i pozivala i izazivala da hodamo iskrenije i dublje s Bogom.  Pozivamo te da u  ovom periodu njenog odmora, osobnog hoda s Bogom budemo u molitvi za nju i njenu obitelj.

Tim DJD

za regiju

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: