psalmi

8 stihova iz ratne sobe za vrijeme kada se ne osjećaš dovoljno dobrom

Jesi li ikada uzela svoju Bibliju i molitveni dnevnik, sjela i odjednom osjetila da nisi dovoljno dobra da bi se molila?

Možda je prošlo neko vrijeme od kada se nisi molila ili čitala svoju Bibliju?

Jako puno vremena.

Možda si baš jučer nešto uprskala i učinila nešto, a znaš da je to povrijedilo Boga, i sada se osjećaš nedostojna da pričaš sa Njim.

Možda si u crkvi naišla na nekoga tko hoda sa Bogom dugo vremena i u usporedbi sa tom osobom, kada pogledaš sebe, znaš da se ne možeš mjeriti sa njom.

Ovaj tjedan Dobro Jutro Djevojke u našem proučavanju kroz Psalme od 1. do 50. čitamo i ovaj odlomak:

“Tko će uzaći na goru Gospodinovu? ili tko će stajati na svetome mjestu njegovu?

Onaj tko ima ruke nedužne i srce čisto; koji dušu svoju nije digao ispraznosti niti se lažno zaklinjao.” Psalam 24,3-4

Čitamo to i mislimo: “Da, znala sam. Nisam dovoljno dobra da uđem u Božju prisutnost jer sam prekršila toliko Božjih zakona!”

Mogu li ti odati tajnu?

I ja sam također.

To smo svi mi učinili!

U Jakovu 2,10 piše da ako prekršimo jednu Božju zapovijed, krivi smo za sve, jer to nisu pojedinačni zakoni, sve zapovijedi čine jedan zakon.

Kriva si za kršenje cijelog zakona.

To može biti tako obeshrabrujuće, jer doslovno, nitko na cijeloj planeti zemlji nema nadu da će ikada biti dovoljno dobar za ući u Božju prisutnost.

Nitko od nas nema čiste ruke.

Pojam “čiste ruke” je zakonski izraz koji znači da stojiš pred sudom potpuno nevina. Nema zločina za koji te sud može optužiti.

Ma koliko dobre bile, nikada nećemo biti toliko dobre.

Nitko od nas nema čisto srce.

U Jeremiji 17,9 piše: “Srce je iznad svega prijevarno i beznadno opako: tko ga može upoznati?”

Ali, ima nade.

Ne, mi nikada nećemo biti dovoljno dobre za Božju prisutnost, ali Isusova krv čini nas dovoljno dobrima. Isusova krv čisti naše ruke i naša srca tako da možemo doći na Božju goru i stajati u Njegovom svetome mjestu. Mi smo potpuno čiste.

Mi smo opravdane: učinjene kao da nikada nismo sagrješile.

To je ono što Isusova krv čini za nas!

Dakle, kada se ne osjećaš dovoljno dobrom, počni promišljati ovih 8 stihova iz ratne sobe i podsjeti sebe da te Isusova krv učinila dovoljno dobrom!

8 stihova iz ratne sobe za vrijeme kada se ne osjećaš dovoljno dobrom

1. “Može li žena zaboraviti svoje dojenče, ne imati sućuti za sina svoje utrobe? Jest, one bi mogle zaboraviti, ali ja tebe neću zaboraviti. Gle, urezao sam te u dlanove svojih ruku.”

Izaija 49,15-16

2. “Uvjeren u to da će onaj koji je zapčeo dobro djelo u vama, dovršiti ga do dana Isusa Krista.” Filipjanima 1,6

3. “Jer uvjeren sam da nas ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti ni sile, ni ovo sadašnje ni ono buduće, ni visina ni dubina, niti koje drugo stvorenje, neće moći rastaviti od ljubavi Božje, koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.” Rimljanima 8,38-39

4. “Neka je blagoslovljen Bog i Otac našega Gospodina Isusa Krista, koji nas je blagoslovio svakim duhovnim blagoslovom u nebeskim predjelima u Kristu, kao što nas je u njemu i izabrao prije utemeljenja svijeta da budemo sveti i besprijekorni pred njim u ljubavi, predodredivši nas za posinjenje po Isusu Kristu za sebe, u skladu sa dobrohotnošću svoje volje, na hvalu svoje milosti, u kojoj nas je učinio prihvaćenima u Ljubljenome.” Efežanima 1,3-6

5. “Sam Duh svjedoči zajedno sa našim duhom da smo djeca Božja. Ako smo djeca, onda smo i baštinici: baštinici Božji i subaštinici Kristovi; ako zajedno sa njim trpimo, da zajedno budemo i proslavljeni.”Rimljanima 8,16-17

6. “Jer ću oprostiti njihove opačine i grijeha se njihova neću više spomenuti.” Jeremija 31,34

7. “Sada, dakle, nema osude onima koji su u Kristu Isusu; koji ne hode po tijelu, nego po Duhu.” Rimljanima 8,1

8. “Pogledajte ptice nebeske: one ne siju, ne žanju, ne sabiru u žitnice i vaš ih nebeski Otac hrani. Niste li vi mnogo vredniji od njih?” Matej 6,26

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.