Uncategorized

5 načina kojima moj dom postaje utočište mira {Učini svoj dom utočištem – izazov, 1. tjedan}

5 Nacina

Za mene je učiniti moj dom utočištem prioritet. Podijelit ću 5 načina kako od mog doma činim utočište mira za mog supruga.

Moj suprug radi u smjenama.

Svaki tjedan radi drugačiju smjenu, što znači da svaka 3 tjedna radi noćnu smjenu. U zadnje vrijeme se događa da kad radi noćnu smjenu taj tjedan radi svih 7 dana.

Netko bi mogao reći: “Čovječe! Pa, mora naći novi posao!” Ali, kako stvari stoje sa zaposlenošću, mi smo zahvalni da on ima posao. I to ima dobar posao.

Ali, zahtjevan je. Ispunjen stresom. Iscrpljujuće je. Rad u smjenama donosi i mnoge zdravstvene rizike.

Sa svakom godinom ja sam sve odlučnija da od našeg doma učinim utčištem mira za njega.

Ponekad je teško jer imamo malu djecu koja ne razumiju pritisak koji otac ima na poslu, koliko je to za njega stresno.

Učiniti moj dom utočištem je prioritet za mene. Evo 5 načina kojima ja činim moj dom utočištem mira za mog muža.

popis

1. Održavam dom čistim – Ja sam poprilično luda za čistoćom. Ali, uz malu djecu imati čistu kuću to je izazov. tako sam se odlučila za urednost. Svaku večer pokupim razbacane igračke, pometem podove. Svako jutro napravim krevete, a uvečer se pobrinem da je svo suđe oprano. Imam svoju tjednu rutinu, ali ovo su stvari koje radim svakodnevno. Ovo pomaže i čuva naš dom od stresa.

2.Vodim računa da su dječje potrebe podmirene. Iako je moj muž zaista, velika pomoć oko kuće, ja radosno prihvaćam tu ulogu da sam ja primarno zadužena za udovoljavanje dječjih potreba. Znam da u ova moderna vremena mnogo mama po ovom pitanju želi imati 50/50, ali ja vjerujem da je brak 100/100. Moj muž daje 100% na poslu i ja dajem 100% u kući. Kad dođe kući s posla on treba odmor, pa tako i ne očekujem da kad dođe kući s posla radi još.

3. Molim za njega. Zadnje vrijeme moja molitva je: “Gospodine pokaži mi kako mogu blagosloviti svog muža kad dođe s posla. Pokaži mi kako mu mogu olakšati teret i ublažiti stres.” Također, molim se za njegovo fizičko, emocionalno i duhovno zdravlje. Pronašla sam knjigu “The Power of a Praying Wife” (Snaga supruge koja se moli) kao jako dobar izvor, knjigu koja me može poučiti u molitvi za mog muža.

4. Ne bombardiram ga sa svim mogućim čim dođe kući. Ovo je moja velika slabost. Cijeli dan sam kući s djecom koja su ponekad grintava ili naprave toliko slatkih stvari; dobijem ponekad i teške vijesti i nemam nikog s kim bih to podijelila i stvarno sam u najvećem mogućem deficitu odraslih osoba za razgovor. Ipak, moj muž je na poslu pod pritiskom cijeli dan, ima šefa koji mu diše za vratom, mora slušati prljave šale i mrzovoljne suradnike. Njegov um treba odmor! Jedan od najvećih poklona koje mu mogu pružiti je da sam strpljiva dok se on opusti i bude u stanju slušati i primati.

5. Dati mu da se odmori. Jedna od posljedica sindroma rada u smjenama (da, to stvarno postoji) je nesanica ili hypersomnia. Znamo što je nesanica, ali za hypersomniu baš i ne čujemo, a to je ono s čim se moj muž bori. Hypersomnia je stanje kad tijelu izgleda da ne može nikako dobiti dovoljno sna. Njegov dnevni ritam stalno je isprekidan, njegovo tijelo stvarno nema uredan raspored. Svakog tjedna njegovo vrijeme za spavanje, jelo i buđenje se mijenja i svakog tjedna njegovo tijelo se mora prilagoditi novom ciklusu. Naučila sam da pustim mog muža da spava kad god može i koliko god mu treba. Znam da se bori sa stalnim umorom koji izgleda nikako da prođe.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.