Suci

100 godina od sada…

14962226_10154171446967545_1786846752_n

Pritisci na naše vrijeme stalno dolaze na nas sa svih strana. Važni datumi, hitne potrebe i duge liste svega što moramo obaviti dovode nas do vjerovanja kako je sve što radimo – važno. No, je li sve to uistinu važno?

Umjesto čitanja još jedne knjige samopomoći kako bismo to doznali – sve to možemo sažeti ako odgovorimo na ovo pitanje: Hoće li ono što radimo danas biti važno za 100 godina?

Pridružite mi se u ovom videu na temu 100 godina od sada…

{Prijevod transkripta, za sve koji ne mogu pratiti video na engleskom – Suci-video-3}

Ovaj smo tjedan u grupi Dobro Jutro Djevojke proučavali Suci 11–15. Dok smo gledali Samsonov život u knjizi o Sucima, vidjeli smo čovjeka s puno grešaka.

Samson je bio nazirej, odvojen za Boga, od utrobe do dana svoje smrti. Ali grijeh je Samsona stalno odvlačio od Gospodina. Samsonovi pobožni roditelji sigurno su očajavali nad njegovim izborom žena. Ali Bog je upotrebljavao Samsonove pogrešne odluke, u konačnici, za svoju slavu.

Dok se Samson borio sa svojim vlastitim grijehom – stalno je birao svoje načine iznad Božjih načina. Kad je bio u iskušenju, izabrao bi tamu umjesto svjetla, a u čitanju sljedećeg tjedna (Suci 16), vidimo da je grijeh odveo Samsona u potpuni mrak, s iskopanim očima. No, tek kada je bio ostavljen u potpunoj tami, Samson je počeo uviđati svjetlo! Posljednji put je zavapio Bogu i Bog je dozvolio da njegova kosa ponovno naraste i povrati mu se snaga.

„Tada Samson zazove Gospoda i reče: ‘Gospodine Gospode, spomeni me se, molim te, i osnaži me, molim te, još samo ovaj put, Bože, da se Filistejcima odjednom osvetim za oba svoja oka.’

I Samson obuhvati dva srednja stupa na kojima je kuća stajala i uprije se u njih, desnicom svojom u jedan, a ljevicom svojom u drugi.

Tada Samson reče: ‘Neka poginem s Filistejcima!’ I napregnu se iz sve snage te se kuća sruši na knezove i na sav puk koji bijaše u njoj. I bijaše više mrtvih što ih je pobio kad je poginuo nego što ih je pobio za svojega života.

~ Suci 16,28-30

Samson je na kraju dobro završio.

Tisuću godina kasnije – evo kako se Samsona pamti.

Zapamćen je kao heroj!

Prijateljice, ne znam koliko ste puta posrnule ili donijele pogrešnu odluku i hodale u tami, ali vaša priča još nije gotova. Ako zavapite Bogu da vas izbavi od bilo kakvog grijeha protiv kojeg se danas borite – Bog će vas izbaviti!

Toliko toga što radimo s našim vremenom jednostavno neće biti važno za 100 godina! Stoga se zapitajte – što je doista važno? Što će od onoga što radite danas nadživjeti vaš život?

Postoji li tajni grijeh koji vas drži zarobljenima u tami?

Odgovor je Isus – On je svjetlo svijeta. On je došao da vas oslobodi (Luka 4,18-19). Prepustite mu se u potpunosti već danas.

Vaša potpuna predaja jedino je što je važno… 100 godina od sada…

Budimo žene koje žive dobro i završavaju dobro.

 

Hodaj s Kraljem,

Courtney

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.