Luka 17-24

{1. tjedan} Ljubiti kao Isus: Odlučiti oprostiti

Dobro došli u Dobro Jutro Djevojke

Dan koji smo čekali je konačno DOŠAO!  Juuuuhuuuu! Zaista sam sretna da započinjemo “Ljubiti kao Isus” online biblijsko proučavanje s VAMA! Znajte da smo se molili za vas i da smo više nego sretni što ste se odlučile ove jeseni uranjati u Božju riječ, zajedno kao žene koje ljube našeg Gospodina i  vole jedna drugu!
Što možete očekivati:
Svaki tjedan imat ćemo 3 blog posta (ponedjeljak, srijeda & petak) s ciljem da vam pomognemo dobiti što više od tjednih odlomka.  Dakle, budite s nama dok razgovaramo o onome što čitamo i što nas Bog uči kroz Njegovu Riječ!

Koji je najbolji način za pronaći DobrocJutrocDjevojke zajednicu?

Koristeći “hashtag” #DobroJutroDjevojke.  Možete nas naći na Facebook-u na
DobroJutroDjevojke i na Twitter-u koristeći #DobroJutroDjevojke. Voljela bih da se javite i da podijelite ono što vas Bog uči kroz Njegovu riječ!


Trebate naše {BESPLATNE} materijale? Kliknite ovdje.

Zbog Kristove ljubavi prema nama, On:

1. Govori nam da “pazimo na sebe” ….bilo nam to drago ili ne, ali činjenica je da kako mi provodimo svoj život, to utječe na druge oko nas…pogotovo na one koji nas slijede…na one s malim nožicama i slaktim prstićima…živite svoj život autentično, cijelim srcem predani Isusu i držite oči na Njemu.

2. Govori nam da će doći vrijeme kada ćemo trebati biti hrabri, ponizni i u ljubavi ukoriti.  Ne svaki grijeh, ali grijehe koji su destruktivni za nečiji život, odnose ili zdravlje.  Ako smo voljni ukoriti nekoga, moramo biti voljni i oprostiti također. Moramo ukoriti u ljubavi, s namjerom da se vrate Bogu i onima koje su povrijedili.
 

3. Govori nam da ako zaista želimo ljubiti kao što On ljubi… moramo oprostiti. Ovaj čin ljubavi više je radi nas nego radi drugih. Gorčina i srce puno neopraštanja samo vrijeđa nas i one nevine oko nas.  Neopraštanje nas odvaja od Boga i ogorčava nas, a truje i druga područja našeg života.

Dati oprost nije teško samo nama, bilo je teško također i Isusovim učenicima. Vidimo u Luki 17:5 da su učenici odgovorili zamolbom da Isus ojača njihovu vjeru.

Oprostiti nekome tko vas je povrijedio nije lako ni prirodno, a nije ni nešto što možemo sami učiniti. Naša je tendencija boriti se protiv toga.  Bilo je vrijeme kada sam mislila da sam prešla preko nekih povreda…možda i jesam, ali nešto se drugo dogodilo ili je druga povreda došla od iste te osobe i odjednom se ta stara ozljeda otvorila i morala sam odlučiti oprostiti još jednom.
 

Najbolje sam kada živim svoj život sa srcem koje oprašta. Dopustite mi biti iskrena i reći  da ne znači da stalno dopuštam ljudima da me vrijeđaju….Znam postaviti granice u svom životu. Granice mogu biti zdrave… Pogotovo za ljude koji su nas prije povrijedili. Naučila sam kroz mnoge godine da ne moram biti najbolja prijateljica svakoj osobi koju upoznam…ali opraštanje mi daje slobodu u životu.

Slobodu od ljutnje.

Slobodu od želje za osvetu.
Slobodu od razmišljanja o povredi i da se mogu odlučiti usmjeriti na ono dobro u svom životu.

Opraštanje mi pomaže da živim zahvalna za ono što imam, a ne da se usmjeravam na ono što nemam.

Volim primjer gorušičinog zrna koji je Isus koristio u Luki 17.  Sve što Isusu treba je malo iskrene vjere u Njega. Možda ne osjećamo da je opraštanje odgovor u nekoj situaciji, ali zbog naše ljubavi prema Isusu i spoznaje da su Njegovi putevi uvijek bolji od naših, pokoravamo se Njegovim planovima i s “malm gorušičinom zrnom” poduzimamo prve male korake prema opraštanju.
Ovisno u povredi, put prema opraštanju može biti dulji ili kraći, ali svi putevi prema opraštanju počinju prvim korakom. I sjetite se da oprostiti nekome ne znači da je ono što su vam učinili bilo u redu… Znači da ste voljni vjerovati Bogu u vezi vaše povrede, vaše boli. Znači da birate Boga i voljni ste živjeti život na način kako je On odredio jer znate da na kraju krajeva… Njegovi su putevi dobri, Njegovi su putevi savršeni i On vas ljubi.

Hajdemo razgovarati:

Kako vam je Bog pomogao da oprostite i kako vas je iscijelio kada vas je prijatelj ili netko iz obitelji povrijedio?

________________________________________________
1. tjedan – Izazov –

Jesu li vas gorčina i neopraštanje zaustavili iskusiti slobodu i radost koju možete imatiKristu? Poduzmite korake vjere ovaj tjedan, predajte bol Isusu, molite Ga da ojača vašu vjeru i pomogne vam krenuti prema opraštanju i iscijeljenju.


1. Tjedan – Plan čitanja – 

Niste sigurni što znači “SOAM”?  Kliknite ovdje
1. tjedan – stih za pamćenje 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.