Matej Uncategorized

Petak je … ali dolazi nedjelja {Razmišljanja o križu}

images

Petak je … ali dolazi nedjelja {Razmišljanja o križu} 2. travnja 2015.

{Za one koji slijede ovotjedno čitanje u Dobro jutro djevojke – idem malo unaprijed, na čitanje za idući tjedan u Mateju zbog obilježavanje velikog petka i uskršnje nedjelje.}

Došli smo na područje svetog tla. (Izlazak 3:5) Vrijeme da umirimo svoju dušu. Križ je JEDINI razlog zašto postam na blogu, zakačim i objavim na youtube-u, twitteru, instagramu i facebook-u. Jer je Isus prolio svoju krv za mene i On je prolio svoju krv za tebe. I tako dok sam čitala kako je Isus došao pred Pilata i Heroda – samo sam se umirila – u zapanjenosti kako je Isus stajao pred svojim progoniteljima – upućujući se prema križu da umre – za mene. I dok sam čitala kako su se vojnici izrugivali i omalovažavali Isusa – klonula mi je glava jer je On to podnio – za mene.

I dok sam čitala o gomili koja je vikala “raspni ga!” mislila sam o tome kako je mogao izbjeći ovu situaciju ali je On ostao tamo – za mene. I tada sam čitala o stvoritelju svemira kojemu su ruke pribili na drveni križ čavlima – kao da je On razbojnik i On je tamo umro – za mene. Umirila sam se – za mene.

Jer trebam zaustaviti ritam svog ludog prepunjenog rasporeda i života samo da bi obožavala Kralja kraljeva koji je bio pribijen na križ – za mene.

Ovaj video je 3 minute dug … molim te napravi pauzu te 3 minute sa mnom i razmisli o snazi Isusove krvi:

 

 

(Stihovi na kojima se temelji riječ koju sam podijelila su: 1. Petrova 2:24, u videu sam se zabunila – oprosti.)

Umiri se. Obožavaj. U našoj kulturi to je izazov da samo staneš i ne tražiš od Boga ništa u svojoj molitvi već mu samo zahvaljuješ. Razmišljaj o boli i patnji koju je Isus prošao za tebe. On je izlio svoju krv za TEBE! Svi naši grijesi su oprošteni zbog Njegove krvi! Slatka pobjeda je u Isusu! Pjevaj pjesmu obožavanja danas. Pročitaj Psalam slavljenja. Napiši molitvu zahvalnosti. Padni na koljena, ponizi se pred svojim Kraljem i daj mu čast i slavu.

Petak je … ali nedjelja dolazi! Imaj predivan dan slavlja ovu nedjelju. On je uskrsnuo i zato jer On živi – mogu se suočiti sa sutrašnjim danom.

Hodaj s Kraljem, Courtney

**Uključi se** Zahvali Bogu na svom spasenju! Ako još nisi povjerovala u Isusovu krv da te spasi os tvojih grijeha – učini to danas! Pokaj se i vjeruj!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri kao ovaj: